CV - Biografija

Prof.dr Staniša Stojiljković baveći se godinama naučnim istraživanjima fizičko-hemijskim transformacijama kapilarno poroznih i koloidnih tela, on je najdublje izučio svojstva gline prirodne materije koja od iskona prati čoveka.

mocgline copyU svojoj knjizi, "Moć gline" jedinstvenoj u našoj naučno-popularnoj literaturi, objedinio je čovekova vekovna iskustva stečena korišćenjem gline i najsavremenija znanja prirodnih nauka i medicine. Obilna literatura koju je proučio (i naveo u svojoj knjizi) dovela je do obilja zaista neverovatnih, zadivljujućih saznanja o osobinama ovog praiskonskog materijala, a i na drugoj strani o umnosti naših dalekih predaka koji su prepoznavali vrednosti tla na kojem su živeli. To bogato iskustvo iz prošlosti i sadašnjosti, sadržani su Stojiljkovićevoj knjizi ne samo u vidu činjenica i interesantnih priča, već pre svega u vidu saveta za zdrav život u ovom trenutku.

U petnaest poglavlja knjige ''Moć gline'' profesor Stojiljković je izložio sve najvažnije primene ove čudesne prirodne tvorevine koja sadrži neorganske i organske materije nastale pre više miliona godina. Pored opisa poznatih industrijskih proizvoda na bazi gline koje srećemo u kozmetici, preradi ulja, vina i sokova i drugde, autor je na kraju knjige na nekoliko strana izneo svoja postignuća u dobijanju 30 do sada osvojenih proizvoda čiju osnovu čini lekovita glina. Njegov proizvodni program u najvećoj meri je usmeren na rešavanje zdravstvenih problema čoveka, a zatim i onih estetskih za koja su zadužena kozmetička sredstva.

Onaj ko pročita ovu knjigu i zamisli se na njenim porukama pronaći će rešenje za mnoge svoje probleme i okrenuće se prirodi svom svojom dušom .

2... 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates