Najlekovitije su samonikle šumske biljke Magično bijle

aditivi2Profesor Staniša Stojiljković iz Niša, koji već 25 godina istražuje čudesna svojstva bilja i pravi sopstvene recapture za mnoge bolesti, za Magično Bilje:

Sve više stručnjaka iz oblasti egzaktnih nauka veći deo svojih naučnih istraživanja posvećuje isceliteljskoj moci bilja, ne samo kroz edukaciju drugih, vec kroz pronalaženje moćnih receptura za preparate koji pomažu u otklanjanju mnogih bolesti. Svoja znanja i istraživanja zasnivaju na drevnoj tradiciji travarstva i vidarstva koja je sve do posledenjih decenija 20. veka imalo primat u lečenju i najtežih bolesti.

Continue Reading

Politika - Uticaj aditiva na zdravlje

Neke vrste prehrambenih aditiva s razlogom se dovode u vezu sa zdravstvenim rizicima, posebno kod osetljivih osoba (sa oslabljenim imunološkim sistemom), dece i bolesnika. Zato je vrlo važno da potrošači imaju potpun uvid u sirovinski sastav proizvoda

aditivi1Da bismo znali šta unosimo u organizam, potrebno je obratiti pažnju na deklaraciju proizvoda jer svaki artikal u originalnom pakovanju, shodno zakonskim propisima, mora imati ispisan sastav proizvoda uključujući i aditive označene E-brojem. Da bi u organizam uneli što je moguće manje aditiva potrebno je hranu bazirati na svežim neprerađenim namirnicama, ali treba voditi računa o potrebnom dnevnom unosu belančevina, masti i ugljenih hidrata, kako bi se osigurale dnevne potrebe organizma za neophodnim nutritijentima, kaže za „Potrošač” prof. dr Staniša Stojiljković, šef katedre za hemijsko-inženjerske nauke Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i predavač u Školi javnog zdravlja Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Continue Reading

Politika - Aditivi u pekarskim proizvodima

pekar1Pekarski kvasac je najpogubniji za naš organizam iako nije na listi aditiva, jer on vezuje kiseonik u crevnoj flori, zahteva veliku količinu vode, troši za preradu dragoceni kompleks B vitamina, izaziva fermentaciju i gasove u želucu i stvara uslove za gljivična oboljenja. Sa njegovim kumulativnim unosom preko pekarskih proizvoda koji ga sadrže treba biti oprezan, kaže profesor dr Staniša Stojiljković. On tvrdi da treba biti oprezan i sa velikom količinom praška za pecivo, jer on sadrži polifosfate i druge dodatke koji u velikim količinama negativno deluju na naš organizam.

Continue Reading

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates