Pasta za zube Shenemil 15 ml

pasta za zube15PASTA ZA ZUBE - Osve`avaju}a aromati~na pasta za zube na bazi gline, bez penu{avaca, odr`ava na prirodan na~in higijenu usne duplje. Polira i odr`ava belinu zuba. Eteri~na ulja daju joj antisdepti~ko i adstrigentno dejstvo. 15ml

Osve`avaju}a aromati~na ekolo{ka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i odr`ava belinu zuba. Odr`ava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac. Mogu je koristiti svi uzrasti.

SASTAV: Glina, ekstrakti bilja: bergamota, eukaliptusa, geranijuma, karanfili}a, lavande, nane i `alfije (imaju antisepti~ko i adstrigentno dejstvo), voda i vitamin C.

Glina (bentonit) ima najbolju kombinacija silicijuma i aluminijuma zato ima izuzetna emulgaciona dejstva, tako da ne zahteva natrijum laurilsulfat – penu{avac koga ima svaka penu{ava pasta za zube (i sva sredstva za pranje su|a). Samo penu{anje u ustima ne podrazumeva i racionalno ispiranje zubnih naslaga. U svetu su popularnije nepenu{ave paste za zube, jer su bez hemijskih povr{inski aktivnih supstanci.

UPOTREBA : Suvom ~etkicom zahvatiti pastu (i to samo po povr{ini) i prati zube bez naknadog kva{enja ~etkice vodom. Nakon pranja isprati vodom. U slu~aju da su desni dosta osetljive mo`e se posle zahvatanja paste nakvasiti ~etkica.

Ako ste ve} navikli na svoju zubnu pastu mo`ete je obogatiti pastom na bazi gline. Na prethodno opisan na~in naneti pastu na bazi gline a preko nje zubnu pastu zapremine zrna gra{ka. Ovaj postupak mo`ete koristiti i dok se ne naviknete na ~istu glinu (postepeno smanjuju}I penu{avu pastu).

KOD UPALE DESNI – Prstom zahvatiti pastu na bazi gline i utrljati na desni neposredno pre spavanja. Sa tako nane{enom glinom prespavati, a ujutru isprati vodom.

KAMENAC – Pranjem zuba ovom pastom i njenim povremenim nano{enjem (2-3 puta nedeljno) kao kod upala desni vremenski elemini{e kamenac.

PARADENTOZA – Isti postupak kao i kod kamenca.

Zdravstvenu ispravnost izvr{io Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates