Glina protiv celulita Shenemil 250 gr

protiv celulitaGLINA PROTIV CELULITA vrši drenažu limfnog sistema i eliminiše toksine - uzročnike infiltracija testaste konzistencije. Glina sadrži ekstrakte čempresa, lavande, žalfije, nevena, kamilice, kantariona, bikvice, bršljana, divljeg kestena i vitamin C. 250g

UPUSTVO ZA UPOTREBU KOD CELULITA: Lečenje je raznovrsno, pošto je i etiologija polimorfna. Potrebno je regulisati eventualne neurovegetativne smetnje. Potrebna je prvo detoksikacija organizma. Jedan od najefikasnijih, najstarijih i najbžih načina je detoksikacija toksina lekovitom glinom u neprekidnom trajanju od 60 dana. Glina se pije tri puta dnveno pre svakog obroka, da bi se višak tečnosti zadržan u potkožnom tkivu eliminisao sa toksinima. Istovremeno se fizikalnom terapijom, hidromasažom i masažom podstiče uklanjanje toksina. Masaže ne smeju biti snažne i bolne. Za masažu obavezno koristiti bazne uljne nosače od kantariona, bršjana, hajdučke trave, bokvice, sa eteričnim uljima koja imaju antitoksična dejstva i potpomaž rad limfnog sistema i ubrzavaju cirkulaciju krvi. To su ulja čempresa, lavande, limuna, pomorandže, žalfije i mandarine. Posle masaže ne treba prati kožu do 20 časova jer proces difuzije aktivnih supstanci i njihove interakcije je veoma dug. Na obolelim mestima treba nonstop mazati lekovitu glinu za celulit, jer ona omogućuje da lekovite supstance prolaze kroz kožu (penetracijom, permeacijom i absorpcijom). Glina se može mazati 3-4 puta nedeljno ili svakog dana. Tako namazanu glinu treba nositi 1-2 sata najmanje ili se može namazati uveče pred spavanje, a ujutru je isprati. Nakon nedelju dana koža se može isperutati jer se još nije skinuo rožasti sloj kože i preporučuje se da se bar 2-3 puta nedeljno nanosi SUNNY – zaštitna emulzija za sunčanje Shenemil (koja je namenjena i za negu tela).

UPUSTVO ZA UPOTREBU KOD SPOLJNOG MAZANJE

TELA, KIČME I PREDELA JETRE.

Jedan vrh kese isecite i glinu istiskujte, kao iz tube. Svake večeri namazati glinu, zatim preko nje staviti zavoj ili gazu, preko toga opet namazati glinu, zatim gaza ili zavoj. Ako otpada kada se zasuši može se pričvrstiti pojasom ili šalom. Jednom do dva puta nedeljno se maže a preko zadnjeg sloja staviti parče najlona, kako bi delovala dubinski do jetre. Posle upotrebe otvor kese samo slepiti prstima kako bi se sprečilo isušivanje. Istim postupkom se maže i kičma.

Celulit predstavlja disfunkciju celularnog tkiva. Limfna drenaža je u takvim slučajevima obično slaba, pa zbog toga može doći i do infiltracije toksičnih materija. U tom slučaju pacijent može osećati bolove. Tkivo može biti tvrdo ili mekano na dodor, koža postaje sunđerasta i liči na pomorandžinu koru. Pojava celulita je obično lokalizovana na butinama u predelu kukova, ali se može pojaviti i na rukama i ramenu. Javlja se u bilo kom životnom dobu, nezavisno od težine. Može se javiti čak i kod veoma mršavih ljudi. Celulit je bolest površinskog i potkožnog tkiva, usled nakupljanja tečnosti (stalni otoci), koža postaje tvrda, hrapava. Tačan uzrok pojavi celulita se nezna, ali postoje hipoteze. To su: hipoteza o endokrilnim poremećajima, naročito o ovarijalnim disfunkcijama: hipoteza o metaboličkim poremećajima a naročito metabolizmom belančevina: hipoteza o alergijskim manifestacijama prouzrokovanih postojanjem gnojnih žarišta u organizmu (toksina); hipoteza poremećaja jetre i psihoneurogena hipoteza. Kod ovog oboljenja, odnosno kozmetičkog defekta, dolazi do degenerativnih promena na elastičnim i vezivnim tkivima u dermu i vezivnim pregradama u hipodermu, uz nagomilavanje (retencije) tečnosti.


Hipoteza loše funkcije jetre sa opštom itoksikacijom organizma, može biti posledica loše ishrane, preteranog rada, emocionalnih stresova, nedovoljnog kretanja. Najčešće se skup hipoteza moe generalisati kao posledica neuravnotežnog delovanja endokrilnog sistema, ali može biti i posledica disfunkcije jajnika, što je na primer slučaj u menopauzi. Endokrilna je svaka žlezda koja ne luči svoj sekret u izvodni kanal nego direktno u krv ili nervni sistem. Endokrilni sistem se sastoji od pet glavnih žlezda: tireoideje, paratireoidnih žlezdi, nadbubrežna žlezda, gonada (testisa i jajnika) i hipofize, koja kontroliše, podstiče ili koči rad većine endokrilnih žlezda. Endokrilne žlezde lu~e hormone koji se prenose krvlju i deluju na rad ostalih organa. KLINIČKA SLIKA: Promene su najčečće lokalizovane u predelu kukova i na spoljašnjim stranama butina, a ređe na unutrašnjim stranama butina u predelu kolena i skočnih zglobova. Postoje infiltracije testaste konzistencije, nezavisno ograničene. Koža nad ovim promenama liči na pomorand‘inu koru. Naime, palpacijom (opipom) se osećaju tvrdine veličine lešnika ili trešnje. Koža je , inače ili normalna ili je pak lako edematozna, sa pigmentacijama ili teleangiektazijama. Ove su promene na pritisak bolne.

Zdravstvenu ispravnost izvršo Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates