R Clay Mask

R CLAY MASK je prirodna maska na bazi gline koja poboljšava pokretljivost zglobova, opušta mišiće, smanjuje bol i otok.

560 рсд sa PDV-om

SKU broj: 1004

R CLAY MASK je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu reumatičnih predela zglobova i mišića.

Prvi simptomi reume su bolovi u zglobovima šake, lakta, kuka, ramena ili kolena.

Ako se u prstima šaka javlja trnjenje i svrab („mravinjanje“), onda je problem u vratnom pršljenu, te i njega treba istovremeno mazati glinom. Deformacijama zgloba dolazi do gnječenja krvnih sudova i nerava, odnosno do slabe ishranjenosti tkiva ekstermiteta.

Kako je san zadužen za regeneraciju tkiva, to se u njegovoj poslednjoj fazi, rano ujutro, u zglobovima (prsti ruku i nogu, rame, koleno, vrat, kičma) oseća ukočenost, bol poput uboda, što nas budi iz sna.

Pakovanje: 150ml

R CLAY MASK-om mogu se mazati sva zglobna mesta zahvaćena reumom, na prstima i drugim zglobovima šake, zglobove laktova, vratne pršljenove, pršljenove donjeg dela kičme, zglobove kuka, kolena, gležnjeve itd. Kako su reumatske tegobe naglašene noću, nanošenje gline se preporučuje pre spavanja, kako bi delovala i u toku noći. Preko gline se može staviti zavoj, pa preko tog zavoja glina, i tako u više slojeva. Ovaj proizvod ne šteti odeći i posteljini. Odeću oblačiti posle zasušivanja gline.

Skida se mekom tkaninom ili vatom, nakvašenom mlakom vodom ili isprati vodom. Posle skidanja gline moguće je crvenilo, koje je normalna posledica dejstva gline.

R CLAY MASK je posebno pogodna za sve postoperativne ortopedske tretmane – rehabilitaciju. Utiče na eliminaciju ožiljaka. Sva mesta koja su imala prelom, ugnječenje ili isčašenje mogu se mazati se glinom i zavojem u više slojeva i tako se drži duže vreme. Glinom i zavojem, ukoliko je to moguće, treba obaviti zglobno mesto.

U kritičnim slučajevima ili akutnim stanjima, preporučuje se da uporedo sa glinom koristimo i nagrevanje – TERMOGLINOM.

Prsti ruku namazani glinom u toku noći ostaju u ispruženom položaju, jer ih glina zateže, tako da je olakšana periferna cirkulacija krvi. Kičmu treba mazati glinom i zavojem u više slojeva u toploj prostoriji i čekati da zasuši, a potom se obući.

Aqua (voda), Clay (glina), Helianthus Annuus Seed Oil (suncokretovohladnoceđenoulje), Aesculus Hippocastanum Seed Extract (ekstraktdivljegkestena), Xanthan Gum (ksantanguma), Achillea Millefolium (hajdučkatrava), Boswellia Carterii Gum Extract (ekstrakttamjana), Menthol (mentol), Camphor (kamfor), Methyl Salicylate (metilsalicilat), Ascorbic Acid (vitamin c), Salicylic Acid (salicilnakiselina), Potassium Sorbate (kalijumsorbat).

Nakon zasušivanja R ClayMask na koži javlja se blago peckanje i svrab što ukazuje na dobru prokrvljenost u tom delu.

R ClayMask ne sme biti u kontaktu sa predmetima od metala.

Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.

Ukoliko R ClayMask dođe u kontakt sa očima, brzo isprati vodom.

Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.

Ovaj proizvod nije lek!

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Proizvedeno po tehnologiji prof.dr Staniše Stojiljkovića.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „R Clay Mask“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Tvoja korpa je praznaNazad na prodavnicu
    Scroll to Top