Termoglina

Termoglina je termo jastuče za zagrevanje tela. Zahvaljujući svojoj teksturi gustog gela lako je prilagodljiva telu. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta i opušta mišiće.

(1 recenzija korisnika)

1.380 рсд sa PDV-om

SKU broj: 1009

Termoglina je jastuče ispunjeno gel – glinom za nagrevanje pojedinačnih delova tela. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta, opušta i umiruje.

Može se koristiti kod: nazeba, bolova u vratnom delu, gasova i nadimanja, reumatskih oboljenja, oboljenja bubrega, žučne kese, prostate, bešike, reproduktivnih organa žene, sportskih povreda i dr.

Takođe je korisna i kod rehabilitacije, posle hirurških ili ortopedskih intervencija, upala mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protiv celulita, upale krajnika, srednjeg uha i drugo.

Pakovanje: 1kg

TERMOGLINU pre upotrebe najpre treba zagrejati.

U MIKROTALASNOJ PEĆI (kao najbolji i najbrži način zagrevanja): Termoglina se se malo savije ili skupi u loptast oblik i stavi na stakleni tanjir mikrotalasne peći. Potrebno ju je zagrejati na najvišem stepenu, 3 minuta (u zavisnosti od jačine peći, oko 600- 800W, na opciju kuvanje). Zagrejanu Termoglinu pre stavljana na određeno mesto obavezno treba uviti u prikladnu tkaninu (peškir i sl.).

U ŠERPI: U veću šerpu staviti keramičku tacnu, preko nje plastični tanjir i sipati vodu do visine tanjira (da voda nipošto ne ulazi u tanjir). Na tanjir postaviti Termoglinu. Po potrebi, možemo je saviti ili skupiti u loptast oblik. Poklopiti, uključiti na najviši stepen (3 ili 6) da voda proključa, a zatim smanjiti na minimalan (0,5 ili 1) i grejati na vodenoj pari 20-30 minuta. Nakon toga, kesu sa vrućom Termoglinom pažljivo izvaditi iz šerpe, obrisati od vode, pa potom uviti u neku prikladnu tkaninu (peškir i sl.) i staviti na određenu regiju tela.

PAŽNJA!

1.Visoka temperatura (preko 150C) može istopiti polietilensku (PE) ambalažu;

2. Termoglina se ne sme zagrevati u rerni šporeta (električnog ili na drva), a pri zagrevanju ne sme ni da se stavlja na metal, jer će se PE-ambalaža istopiti.

Nakon zagrevanja Termogline i uvijanja u suvu tkaninu (peškir) može se staviti na željeni deo tela. Termoglina se može primeniti na sve delove tela (vrata, ramena, zglobova, grudi, stomaka, leđa, nogu, kolena, mišića) osim predela glave.

Zahvaljujući svom sastavu Termoglina ima mogućnost dužeg zadržavanja toplote, tako da razmenjuje toplotu sa telom i održava je duži vremenski period (6-8 časova).

Pre stavljanja Termogline, željeno mesto može se namazati glinom za negu zglobova i mišića R CLAY MASK. Termoglina je posebno značajna za većinu sportskih povreda, uključujući upalu i istezanje mišića. Ona upotpunjuje
eventualnu banjsku terapiju.

Pre masaže tela, može se određeni deo tela zagrejati Termoglinom, jer se tako mišići opuštaju, a sa odgovarajućom kombinacijom ulja masaža je lakša i efikasnija.

glina (clay), voda (water), mentol (menthol), kamfor (camphor), konzervans (preservative), so (salt), ekstrakti bilja (herbal extract) i parfem (parfum).

VISOKA TEMPERATURA (PREKO 150C) MOŽE ISTOPITI POLIETILENSKU (PE) AMBALAŽU.
TERMOGLINA SE NE SME ZAGREVATI U RERNI ŠPORETA (ELEKTRIČNOG ILI NA DRVA), A PRI ZAGREVANJU NE SME NI DA SE STAVLJA NA METAL, JER ĆE SE PE- AMBALAŽA ISTOPITI.
TERMOGLINA SLUŽI ZA VIŠESTRUKU UPOTREBU.
PRI UPOTREBI JE NE TREBA VADITI IZ ORIGINALNE POLIETILENSKE AMBALAŽE.
NIJE PREDVIĐENA ZA RAZMAZIVANJE PO TELU.
NE STAVLJATI ZAGREJANU TERMOGLINU NA PREDELE GLAVE.
NE PREPORUČUJE SE NAGREVANJE PREDALA STOMAKA U FAZI MENSTRUALNOG CIKLUSA I U TRUDNOĆI.
NE PREPORUČUJE SE KOD JAKIH UPALA U ORGANIZMU I PRI POVIŠENOJ TELESNOJ TEMPERATURI.
TERMOGLINU JE POTREBNO ZAGREVATI ISKLJUČIVO KAKO JE NAVEDENO U OVOM UPUTSTVU.
TERMOGLINU JE POTREBNO ČUVATI I OD OŠTRIH PREDMETA.

Uputstvo je rađeno prema najnovijim svetskim istraživanjima termodinamike biosistema, oblast termoterapija tkiva lekovitim glinama.

Ovaj proizvod nije lek!

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
Proizvedeno po tehnologiji prof.dr Staniše Stojiljkovića.

1 recenzija za Termoglina

 1. Katarina Milić

  Moj saveznik u borbi protiv bolnih ciklusa 🤗
  Ne znam kako sam funkcijonisala pre bez nje.
  Stavljali smo i bebi na stomačić kad stegnu grčevi, toplota je umiri i bude puno lakše
  Veeeeeelika preporuka! ❤️

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Korpa
  Tvoja korpa je praznaNazad na prodavnicu
  Scroll to Top